Leveranciers

Een ruime keuze aan leveranciers in stoffen en (kunst)leer

Al mijn stoffen hebben hun eigen uitstraling. Daarbij zijn de verschillende stoffen geschikt voor diverse meubels. Om de juiste stof te bepalen is ook de gezinssituatie van belang. Een gezin met een hond en drie kinderen heeft een andere stof nodig dan een werkend stel.

Om de kwaliteit te waarborgen heb ik besloten om alleen te werken met stoffen welke geleverd worden door mijn (stof)leveranciers.
Hierdoor heeft u helaas niet de mogelijkheid om zelf de stoffen aan te leveren.

 

Hieronder ziet u de logo’s van mijn leveranciers.
Als u hierop klikt komt u terecht bij de officiële website van uw gewenste leverancier. Vervolgens kunt u een kijkje nemen naar de diverse stoffen en collecties.
Uiteraard is het mogelijk om een proefstukje voor u aan te vragen, zodat u de stof kunt beoordelen.

U heeft een grote keuze uit diverse stijlen en verschillende merken.
Zo werk ik met Winter, VANOSWITCH meubelstoffen en Buvetex. Voor stoelen en banken die de elementen moeten kunnen trotseren gebruik ik outdoor materiaal van Viva Vinyl.
Daarnaast heb ik een uitgebreide keuze aan leer van AW Leder, DTH Leder, leerleverancier uit Drunen en Wildeman van Leeuwen leder (voorheen Hulshof).

Verder werk ik samen voor zowel indoor als outdoor stoffen met Mercis.
Mijn andere outdoor stoffen leverancier is Sunbrella.
Via deze link ziet u enkele voorbeelden op outdoor maatwerk.

Mijn hoofdleverancier van materialen en benodigdheden is Buvetex. Onderaan op deze pagina ziet u de logo’s van mijn leveranciers. U klikt op de logo voor een bezoekje aan de website.
Vervolgens kunt u een kijkje nemen naar de diverse stoffen en collecties.

 

Deze stoel en hocker, bekleedt met Patchwork 36 van Mercis, ziet er bijzonder uit. U ziet, ik ben niet voor niets trots op deze leverancier. 

Kwaliteits Informatie Meubelstoffen (KIM)

Ik hanteer het KIM-kwaliteidslabel (Kwaliteits Informatie Meubelstoffen). Hierdoor weet u hoe sterk de kwaliteit is van onze stoffen.
KIM maakt onderscheid tussen decoratief-, licht-, intensief- en werkgebruik. Kwaliteit speelt de hoofdrol bij de geleverde stoffen.
Kwaliteit speelt de hoofdrol bij de geleverde stoffen.
Hieronder een uitgebreide uitleg over de Martindale test voor meubelstoffen. 

Martindale test
Wat houdt een Martindale test voor meubelstoffen precies in?
Bij de Martindale test wordt de slijtweerstand gemeten door een stof onder een bepaalde mate van druk (dit verschilt per stof) aan een roterende, concentrische slijtbeweging bloot te stellen. De naam ‘Martindale’ duidt op het apparaat dat voor deze internationaal erkende test wordt gebruikt. Het testresultaat wordt uitgedrukt in het aantal toeren (slijtbewegingen) dat het apparaat heeft gemaakt tot dat er drie draden geheel zijn gebroken of er zichtbare kaalslijtage optreedt bij een poolweefsel. (wordt vervolgd)
Bij breisels wordt de norm van één geheel gebroken draad gehanteerd, aangezien één gebroken draad al een gat veroorzaakt. Veel stoffenleveranciers hebben een eigen Martindale testopstelling en testen hun stoffen zelf. Anderen laten hun collectie bij wijze van steekproef door TÜV Rheinland Nederland (voorheen TNO Nederland) testen en certificeren omdat zij hun stoffen willen exporteren of op de projectmarkt willen uitbrengen. Daarvoor hebben ze onafhankelijk geteste en internationaal erkende testresultaten nodig, opdat zij deze desgewenst aan hun afnemers kunnen overleggen. TÜV moet voor zijn test- en certificeringsbevoegdheid zélf ook gelegitimeerd (accreditatie volgens ISO 17025) zijn.

KIM label
Het KIM label wordt nog wel gebruikt echter niet meer zo intensief als enkele jaren terug. Bewustwording is wel een verdienste van het label; de Martindalescore wordt tegenwoordig op bijna iedere meubelstof vermeld, evenals lichtechtheid.
KIM Gebruiksklassen met aantal toeren Martindale:
Decoratief gebruik tot 6.000
Licht woongebruik vanaf 6.000 tot 10.000
Normaal woongebruik vanaf 10.000 tot 15.000
Intensief woongebruik vanaf 15.000 tot 20.000
Intensief woongebruik + werken vanaf 20.000
Over het algemeen halen projectstoffen van gerenommeerde merken veel hogere waardes. Bij de stoffen van Ploeg, is 100.000 toeren de norm. Deze zeer hoge waardes zijn voor de projectmarkt ook relevant. IKEA neemt met 15.000 toeren Martindale genoegen voor residentieel gebruik. dat komt overeen met een houdbaarheid van circa drie jaar. In het algemeen geldt: hoe meer open geweven of gestructureerd een stof, hoe kwetsbaarder. En daar tegenover: hoe vlakker en hoe dichter geweven een stof, hoe sterker. Wol bijvoorbeeld is intrinsiek vlamdovend, oersterk en comfortabel en haalt Martindale scores van 40.000 tot 50.000. Een statement tegen de wegwerpcultuur.